تا چند دهه قبل، استفاده از اینترنت برای عموم مردم به سادگی امکان‌پذیر نبود، زیرا استفاده از محیط غیرگرافیکی و خط فرمانی اینترنت نیاز به دانش خاصی داشت که همه به آن دسترسی نداشتند. شرکت‌ها و سازمان‌ها نمی‌توانستند خودشان برای نگهداری از سرورهایشان با توجه به هزینه‌های بالای این کار فعالیت کنند. بنابراین جهت رفع مشکل نگهداری و تعمیر سرورها، دیتاسنترها ایجاد شدند.
Data Center یا مرکز داده با در اختیار داشتن اتصالات پرسرعت به اینترنت، همچنین با در اختیار داشتن سرورهای قدرتمند و بسیار زیاد، امکان راه‌اندازی سرورهای وب برای عموم مردم را میسر ساخته‌اند. شرکت‌ها و سازمان‌ها با اجاره‌ی فضاهای این سرورها سایت‌های خود را در اینترنت منتشر و در معرض دید همگان قرار می‌دهند. البته شرکت‌های بزرگ با سرمایه‌ی مناسب به صورت  کلی از مرکز داده یک سرور کامل را اجاره می‌کنند و آن‌را از راه دور و با ابزارهای خاصی مدیریت و کنترل می‌کنند، ما نیز در کی‌پاد از دیتاسنترهای پیشرفته جهت نگهداری اطلاعات مشتریان و ارائه سرویس‌های مختلف استفاده می‌کنیم، به طور خلاصه می‌توان گفت که دیتاسنتر جاییست که داخل آن با شرایط خیلی مساعد و استاندارد از سرورها نگهداری می‌کنند.

ساختار Data Center
  سیستم برق: یکی از مهمترین مسائل در Data Center سرویس‌دهی بدون وقفه به مشتریان می‌باشد. با توجه به امکان قطع برق به دلایل مختلف همچون حوادث غیرمترقبه یا جنگ، نیاز به سیستم برق پشتیبان ضروری است. معمولا Data Center های بزرگ از UPS های مخصوصی استفاده می‌کنند که امکان سرویس‌دهی به بیش از صدها سرور را دارند. علاوه بر سیستم UPS، ژنراتورهای قوی نیز در Data Center وجود دارد تا در صورت قطع بلندمدت برق، سرویس‌دهی بدون وقفه انجام شود.
  مشخصات فیزیکی: با توجه به این نکته که اکثر سرورهای وب از نوع Desktop هستند، ساختمان دیتاسنترها اکثرا با سقف‌های بلند ساخته می‌شوند که علاوه بر تهویه هوا، امکان قرار دادن سرورهای بیشتر را می‌دهند. همچنین در تمامی Data Center ها، مسیرهایی برای گذراندن کابل‌های شبکه کابل‌های برق وجود دارد. علاوه بر این موارد، وجود سیستم تهویه قوی برای پایین نگه داشتن دمای سرورها ضروری می‌باشد. البته مشخصاتی هم‌چون وجود سقف کاذب، کف کاذب و همچنین سیستم اطفاء حریق در برخی موارد توصیه شده است.
  دستگاه‌های ذخیره‌سازی اطلاعات (Storage): ذخیره‌سازی متصل به شبکه (Nas) دستگاهی است که به صورت اشتراکی در شبکه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  وجود سیستم‌های پشتیبان‌گیری: با توجه به سیاست‌های Data Center و نیاز پروژه، پشتیبان‌گیری از اطلاعات امری کاملا ضروری می‌باشد.

دسته‌بندی Data Center
مراکز داده را با توجه به اندازه و کارکرد به دسته‌های زیر تقسیم می‌کنیم:
  شبکه‌های سازمانی، تجاری و یا دانشگاهی (Campus)
  شبکه‌های خصوصی (WAN)
  فراهم‌کننده‌های سرویس (SP) 
  مراکز داده فراسازمانی (Extranet)
  مراکز داده اینترنتی (IDC) 
  مراکز داده محلی (Intranet)

پلت فرم DCIM اختصاصی (DCIM (Data Center Infrastructure Management دیجیتال Realty است که یک پلت فرم مدیریت اطلاعات نظارت بر اطلاعات کسب و کار SaaS است که در یک معماری شبکه با قابلیت دسترسی در دسترس است.

DCIM چیست؟

به طور کلی، DCIM (مدیریت زیرساخت مرکز داده) یک استراتژی و دستور عمل است که اطلاعات مربوط به دارایی های یک شرکت، استفاده از منابع و استفاده عملیاتی را جمع آوری و مدیریت می کند. در سال های اخیر، DCIM تبدیل به یک جزء حیاتی دیگر از مدیریت مرکز داده با ظهور فن آوری های جدید و ظهور ابر و مجازی سازی شده است.

ابزار مدیریت زیرساخت های مرکز داده DCIM ابزارهای نظارت، اندازه گیری، مدیریت و / یا کنترل استفاده از مرکز داده و مصرف انرژی تمام تجهیزات مرتبط با فناوری اطلاعات (مانند سرورها، و سوئیچ های شبکه) و اجزای زیرساخت های تاسیسات مانند واحدهای توزیع برق ( PDUsو تهویه مطبوع اتاق کامپیوتر ) و حتی مانیتورینگ فضاهای موجود برای ذخیره سازی.