رایانش ابری در آموزش، افقی جدید

رایانش ابری در آموزش، افقی جدید

تشکیلات آموزشی، همواره به دنیال فرصتی است تا راه و روش مدیریت منابع خود را به نحوی عقلانی سازد. رخداد بحران اقتصادی که پیرو آن نظام مالی دنیا واژگون شد و نیز رکود بانک‌های محلی و متعاقبا به دنبال آن عقب افتادن پرداخت میلیون‌ها مالیات دهنده نظام آموزشی را تحت تاثیر قرار داده و این واقعیت را آشکار نموده است که دولت نسبت به قبل سرمایه‌گذاری کمتری در این بخش خواهد نمود. در این مقاله ثابت شده است که رایانش ابری از آن دست فرصت هایی است که نظام آموزشی غیرانتفاعی در این زمان سخت به دنبال آن است و به خاطر انعطاف‌پذیری و ساختار هزینه‌ای گام به گام، سرشار از سود است. رایانش ابری، اصل محاسباتی جدید برای ارائه‌ی سرویس‌های حسابداری است، این روش محاسباتی جدیدبر پایه تکنولوژی جدید استوار است، مانند:
  اینترنت
  مجازی‌سازی
  محاسبات شبکه‌ای
  سرویس‌های وب و ... .
ایجاد این سرویس‌ها به روش گام به گام از طریق اینترنت، ویژگی ممتازی به آن می‌بخشد. در این مقاله، بعضی از جنبه های ممتازبودن آن‌را آشکار خواهیم ساخت و برخی نگرانی ها و مشکلات دیگر نیز، مورد بحث قرار خواهد گرفت که ممکن است سازمان‌ها را از پذیرش آن باز دارد.
ایجاد نرم‌افزاری به نام سرویس، اقدام محاسباتی جدید محسوب نمی‌شود. برخی شرکت‌ها، مانند ASP در دهه 90، تجارت را به همراه نرم‌افزارها و برنامه‌هایی ارائه می‌کردند که اینترنت عامل به اجرا درآوردن آن بود. اما چنین تلاش‌هایی در محاسبات فراگیر شده است و این مساله نیز به فقدان پهنای باند کافی نسبت داده شد. در آن زمان، باند گسترده برای ارائه‌ی سرویس‌های محاسباتی با سرعت و اعتمادپذیری بالا که تجارت در ماشین‌های محلی استفاده می‌کرد، نه ارزان بود و نه فراوان و در دسترس. بنابراین، سرویس‌هایی پا به میدان گذاشتند که ارائه‌دهنده‌ی مدلی از نرم‌افزار بود و به این منطق استوار بود که، هنگامی یک نرم‌افزار توسعه می‌یابد که به‌صورت همه‌جانبه کشف شده و توسط دیگر مشتریان در پروتکل‌های مشابه مورد استفاده قرار گیرد و این قضیه فارغ از زبان یا عواملی است که بر اساس آن بنا شده است.

ظهور سرویس‌های وب بسیاری از امکانات را تحقق بخشیده است. برخی از این امکانات تحقق بافته در ابتدا توجهات زیادی را به خود جلب نمود و نقل محافل و رسانه‌ها بود، مانند توانایی در اتوماسیون یا خودکارسازی، روند اکتشاف، تعهد و کاربرد وب‌سرویس‌ها در اینترنت بدون دخالت مردم. یک مسئول و آنالیزور تکنولوژی در سال 2003 این بحث را مطرح نمود که آیا برای وب‌سرویس‌ها، تجارت نیز وجود دارد؟ اما وب‌سرویس‌ها در هیچ جا امکان رسیدن به پتانسیل مورد نظر را نیافتند. با وجود این، تکنولوژی به طور موفقیت‌آمیزی توسط بسیاری اط شرکت‌های بزرگ مانند Google، Amazon، eBay، مورد استفاده قرار گرفتند. (منبع: اسکولد 2006)علاوه بر این، همچنین تشکیلات جدیدی به نام EAI مشهور به SOA را به وجودآورد.
طبیعت قابل توسعه SOAP شکل گرفته بر اساس XML بسیاری از شرکت‌ها را قادر ساخته است تا برخی از داشته‌ها و سرویس‌های هم‌گون خود را به شکل وب‌سرویس ارائه دهند تا به یک‌پارچگی در سیستم‌هایشان دست یابند. (منابع: کلارک 2007، فلیندس 2007، محمد 2007)
از همه مهم‌تر این است که وب‌سرویس‌های شکل گرفته بر اساس SOAP، هم‌اکنون در ارائه‌ی خدمات از راه دور برخی از نمونه‌های محاسباتی مورد استفاده قرار می‌گیرند، که نه تنها تحویل نرم‌افزار بلکه عملکردهای محاسباتی دیگر را با کمک تکنولوژی جدید مثل مجازی‌سازی و محاسبات شبکه‌ای انجام می‌دهند. ...

نویسنده: سید محسن صدرالساداتی